Chris
Chris

Land:         The Netherlands
Toen Chris startte als DJ bij een lokale radio omroep in 1998, rolde hij meteen door naar de plaatselijke discotheek ‘The Atmosphere’. Hij schopte het vrijwel direct tot resident-DJ. Helaas werd de drukbezochte discotheek na een paar jaar afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Chris verkende al draaiende het hele land, en stond in 2002 zelfs een zomer lang in het bekendste feestcafé van Malgrat de Mar.

In 2003 kwam Chris in aanraking met het produceren van muziek. Geintrigeerd en vol met ideeen, werkte hij met verschillende artiesten en producers, waaronder Alain, Sonic Solutions, Ron van den Beuken en John van Dongen. In de herfst van 2004 kwam dan ook zijn eerste single uit; ‘Mad World’, samen met zanger Alain. De tweede track van deze single ‘Bridge to your heart’ werd een enorme hit in de feestcafés in Nederland.


Chris trok het hele land door, en elke zomer pikte hij een reisje naar het buitenland mee. Zo draaide hij onder andere in Spanje, Tunesie, Oostenrijk, Duitsland, Belgie en meer. Op een van deze buitenlandse reisjes ontstond het idee voor ‘Positive Negative’, een track die in 2006 gereleased werd door het platenlabel ‘Yummie Records’.
Hij had toen nog niet kunnen bedenken, dat hij dit anderhalf jaar later “zijn bedrijf” zou mogen noemen.


Nu…
DJ Chris draait nog elk weekend in allerlei discotheken en cafés. Hij transformeerde het kleine platenmaatschappijtje ‘Yummie Records’ naar Yummie Records & Entertainment, met daarin onder andere het label, een boekingskantoor, een grafisch en webdesign afdeling, en een publishing agency.


Wil je meer weten over Yummie Records & Entertainment (YRE)? Kijk dan op www.yummierecords.com
Benieuwd waar je DJ Chris dit weekend tegen het lijf loopt? Check het onderdeel Gigs!


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z