Nilzon
Nilzon

Land:         The Netherlands
Met nog geen 5 jaar aan DJ ervaring is het snel gegaan met DJ Nilzon, ge-inspireerd geraakt door Braziliaanse DJ’s zoals Sany Pitbull, Edgar, Sandrinho & Phabyo die hij vaak opzoekt in Lapa/Rio de Janeiro, is hij vanuit deze sound aan de slag gegaan met DJ’ing.

Nilzon is de oprichter/initiatiefnemer van de maandelijkse Club avond “Boom Brasil”, waarin Braziliaanse elektronische dans muziek centraal staat & wordt begeleid/ondersteund door live percussie.

Nilzon z’n stijl is lastig te omschrijven, hij mixt non vocale Baile Funk/Funk Carioca of liever New Post Baile Funk naadloos aan elkaar met Latin House, electro, drum & bass, maar altijd met een subtiele Braziliaanse touch.

DJ’ing is een grote passie voor Nilzon geworden & zelfs op evenementen/feesten die niets met Latin te maken hebben (zoals Olympique de Nachtspelen, Loveland Festival, Bootleg, Amadeus, Rokin society e.d.) weet hij toch iedereen aan de Braziliaanse swing te krijgen.

Net als Nego Mocambique vind Nilzon het fantastisch om rare mashup’s te draaien zoals Beatles met Kuduro, of Reggae Dancehall met Bossanova.

Op korte termijn zal hij z’n eerste eigen producties gaan releasen, dus verwacht nog meer te horen van deze mix Maestro.


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z