Dudu Capoeira (On Drums)
Dudu Capoeira (On Drums)

Land:         Nederland
�Carlos Eduardo de Jesus Gomes is in 1977 geboren in de stad Fortaleza, gelegen in de staat Ceará in Brazilië. Hij kreeg later de Capoeiranaam Dudu. Hij begon in 1986 met Capoeira op aandringen van zijn oudste broer Francisco.

Zijn eerste leraar heet Marcio “Rambo” die destijds deel uitmaakte van de groep “Senzala”. Na twee jaar stopte Dudu met Capoeira, deed een tijdje karate maar voelde zich toch meer thuis bij Capoeira en pakte het in 1993 weer op bij Mestre Cibriba (destijds paars koord). In 1996 ontving hij zijn blauwe koord (Instrutor) en in 1998 begon hij zelf les te geven in Fortaleza.

Door een misverstand besloot hij naar een andere groep te gaan, Escola da Capoeira Tradição, van Mestre Delano. Toen Mestre Delano vanwege studie geen les meer kon geven, wilde Dudu toch verder trainen en kwam terecht bij Grupo Cultural Arte-Manha van Mestre Carcará in Fortaleza.

Daarna, in augustus 2006, sloot hij zich aan bij de Capoeira Luanda van Mestre Jelon, zijn huidige supervisor. Professor Dudu woont in Lent. Zijn werk bestaat uit het geven van capoeiratrainingen, dans- & muziekles (berimbau, e.a.) en het verzorgen van shows. In Nijmegen is hij percussie-instructeur van de Sambaschool Nijmegen.


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z