Fanny West
Fanny West

Land:         Nederland
Website:   dj-fanny.hyves.nl

Fanny West, DJ en producer is met zijn 21 jaar een van de jongste en meest talentvolle personen uit de scene. Als vaste DJ van The Opposites, heeft hij de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd die staat als een huis. Hij trad onder ander op op festivals als Parkpop, Lowlands, Latin Village, and Pinkpop en met zijn ruwe sound en sympathieke looks heeft hij inmiddels de harten veroverd van een grote schare fans. ZIjn geheim? Een onvoorspelbare flow, een explosieve mix van keiharde beats, dope vocals en boven alles fantastische onvergetelijke optredens.

Ze struikelen en buitelen bij bosjes over elkaar heen, de talloze zgn. eclectic deejays die iets te goed naar Joost van Bellen, Chuckie of Mr. Wix geluisterd hebben - ongetwijfeld in Nederland de grootste smaakmakers in de huidige eclectische dancescène.

Maar slechts heel af en toe duikt tussen al dat kaf een ware korenaar op. Fanny West bijvoorbeeld, DJ/Danceproducer. Meester in het neerzetten van eclectische sets en nu al aangemerkt als één van de jongste en talentvolste exponenten van deze innovatieve stijl.

De 21-jarige Amsterdammer, tot dusver bekend als vaste jock in de nederhopformatie The Opposites, doet met zijn mash up van broeierige dansmuziek zulke fraaie dingen dat het bijna gênant is hem daarop te wijzen. Hoeft ook niet. Zien, luisteren en plat gaan blijkt de gebruikelijke gang van zaken bij iedereen die met deze Mokumse podiumtijger geconfronteerd wordt. Zijn dampende optredens oogsten louter opwinding, zoals in het recente verleden al bleek op gerenommeerde festivals als Parkpop, Lowlands, Latin Village en Pinkpop. Recentelijk hoogtepunt was zijn VIP/Mainstage-optreden (9 augustus 2008) op het bomvolle Eendrachtsplein, tijdens de 12de editie van de Fit For Free Dance Parade(FFFDP) in Rotterdam. Heeft daardoor intussen een hondstrouwe fanbase bij elkaar gesprokkeld.

Zijn geheim? Een onnavolgbare flow, een explosief mengsel van megavette beats, dope vocalen en vooral: geweldige optredens, vaak live bijgestaan door Mc Marboo en saxofonist Saxy Mr. S., waarmee het plamuur uit de muren, de haringen uit de grond en de pollen uit het gras worden gespeeld. Fanny West: Need we say more?


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z