LatinMaster
LatinMaster

Land:         The Netherlands
Website:   www.djlatinmaster.webs.com

Mijn naam is Leonard Phelipa, ben geboren op Curaçao op 18 dec 1979. In 1998 had ik mijn mavo afgerond en was ik naar Nederland gekomen, om hier elektronica te studeren. De studie had ik afgerond en ik werk nu als onderhoudsmonteur brand & beveiliging. Ben vanaf 1993 bezig met muziek, het begon zo, de broer van mijn beste vriend was dj en zijn apparatuur lag altijd bij hun thuis en vaak als ik daar was gingen we achter de knoppen staan. Spelenderwijs en met de hulp van zijn broer hebben we een beetje leren draaien. Op een gegeven moment stopte zijn broer met draaien en hadden wij het overgenomen. De drive-in show heette eerst Hot Mix Disco en toen wij het overnamen hebben we de naam veranderd in Black Panter. Deze drive-in show bestaat nu nog steeds in Curaçao onder leiding van DJ Derrel, een van de bekendste dj's van Curaçao. Wij draaiden het meest R&B, Slow, Reggae zoals Spraga Benz, Shabba Ranks e.d., Bubbling, veel Antilliaanse Merengues en een klein beetje Salsa.

Sinds 1998 is Salsa een onderdeel van mijn leven geworden toen ik naar Nederland was verhuisd en gevraagd werd om in een showgroep te gaan dansen. En mijn antwoord natuurlijk ja was. Sindsdien kreeg ik steeds meer contacten in de salsa scéne. Op een geven moment vroeg ik voor de gein of ik een keer mocht draaien in een salsa café en tot mijn verbazing was het antwoord ja. Zo ben ik dus hier in Nederland begonnen met draaien.

Momenteel ga ik met drie muziek stromingen mee namelijk de Urban, de Latin(Salsa) en Club&Latinhouse en Electric. Ik draai zowel op Salsa feesten als op Hip hop, Caribbean, Reggaeton en Club&Latinhouse feesten. Ben in het jaar 2007 begonnen met Club&Latinhouse en gebruik daarvoor de naam Rico Romano. Latin Master blijft voor de salsa feesten en Rico Romano zal zich meer gaan storten op de Club/Electric/Latinhouse en Urban feesten.

De muziek soorten die ik allemaal in mijn collectie heb zijn: Guaguanco, Salsa, Mambo, Rumba, Merengue, Bachata, Cha cha cha, Son Montuno, Zouk, Kadanse, Soca, Dancehall, Reggae(old school), Reggaeton, R&B, Hip Hop, Latin House, Club/Electric, Top 40, Jaren 80 en Slow.


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z