Marc MacRowland
Marc MacRowland

Land:         Nederland
Website:   www.marc-macrowland.nl

In 2011 heeft Marc wereldwijd gescoord met de release van The Final Countdown, uitgebracht op Spinnin’ Records. De track is een bombastische remake van Europe’s klassieker uit de jaren tachtig. Het is een monsterhit bij uitstek met lovende reacties en veel airplay in de meest prestigieuze clubs en radio stations ter wereld.

Deze hit opende vele deuren voor Marc, iets waarvan hij in zijn tienerjaren aan het begin van zijn carrière alleen maar van kon dromen. Toch werd zijn talent al vroeg ontdekt. Op jonge leeftijd won hij een DJ-contest georganiseerd door het Rotterdamse poppodium Nighttown, met niemand minder dan Michel de Hey en Ferry Corsten in de jury. Het leverde hem een unieke boeking op, de Danceparade in Rotterdam. Een eerste professionele gig met meer dan 50 duizend partygangers voor zijn neus.

In Nederland ging het vervolgens hard, erg hard, zeker toen hij één van de muzikale vaandeldragers werd van de befaamde club Ministry of Dance in Rotterdam. Het leverde hem een gouden ticket op om een muzikale reis te maken en te draaien in clubs als, Thalia Lounge, Off Corso, Maassilo, Now&Wow, Club Rex, Cruise Terminal, Jimmy Woo, The Powerzone, VIP-Room, Club Vie, Beachclub Vroeger Bloomingdale, Escape Venue en Club Monza.

MacRowland maakte ook rentree op succesvolle evenementen als, Latin Lovers, I Love Housemusic, Mascarada, Metz on Sunday, Beatloverz, Heart, Samsobeats, Love Generation, Framebusters, Sexy Mother Fucker en Champions of Sound. Daarnaast is hij als organisator de drijvende kracht achter de events, Mascarada en Mysterious & Love Generation in de Maassilo.

Ook het Nederlandse festivalland is gecharmeerd van Marc zijn skills en verrassende sets. Zo heeft hij onder meer gedraaid op Latin Village, Dutchweek Festival (Val Thorens, Frankrijk), Amsterdam Dance Event, So Sexy Festival, Sexy Mother Fucker’s Beach Festival, Dance 4 Free, Rotterdam Electronic Music Festival, Save Me Festival, Koninginnedance, Volvo Ocean Race en het Oerol Festival op Terschelling. MMR heeft ook al een aantal exclusieve gigs gehad in USA/Miami, Frankrijk, Indonesië, Thailand en Bosnië.

Wanneer Marc niet achter de decks op festivals en clubs staat besteed hij zijn tijd en aandacht in de studio. Zeker nu zijn studiowerk met Robbie Taylor leidt tot onvervalste dansvloerparels.

In 2008 hebben de studiopartners hoge ogen gegooid met hun track Black Bamboo uitgebracht op Slized, het label van Hardwell. De track werd opgepikt door Sander van Doorn en kreeg airplay op de Sensation events wereldwijd. In datzelfde jaar kwam People uit op het label Samsobeats van Gregor Salto en Sidney Samson. Het duo trok ook de aandacht van het internationale en hoog aangeschreven label, Stereo Productions, hun succesvolle remix voor DJ Chus’ That Feeling leidde tot een eigen release op het Spaanse label genaamd Paseos. In 2010 brachten ze State of Mind en State of Mind part 2 uit op het Nederlandse label Sneakerz Muzik. More To Be Continued!


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z