V.I.
V.I.

Land:         Nederland
Wanneer MC V.I. op het podium staat, is hij helemaal in zijn element. Met zijn enthousiaste skills pakt hij alle bezoekers op de dansvloer bij de lurven, om vervolgens niet meer los te laten.

MC V.I. is pas anderhalf jaar bezig, en nu heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Nederlandse housejocks van het eerste uur laten zich tijdens hun gigs graag door hem vergezellen. En hij weet het publiek op dé juiste manier op te zwepen.

"Ik ben constant bezig om contact te zoeken met het publiek. Noem mij alsjeblieft geen host van de avond die de djs alleen aan- en afkondigt. Maar aan de andere kant ben ik ook weer geen rapper die non-stop in de microfoon staat de spitten. Ik zoek meer een soort aanvullende middenweg, waarbij de timing tussen mc en dj essentieel is."

De skills van V.I. zijn absoluut uniek. Want naast dat hij de een na de andere weergaloze raplyric uit zijn mouw schudt, verrast hij publiek én dj regelmatig door volkomen onverwacht te zingen. Dit is het bewijs dat MC V.I. is gezegend met een gouden strot.

Voordat hij daadwerkelijk begon te mcen had MC V.I. al een aantal eigen soulnummers gemaakt. De eerste stappen van een professionele zangcarrière waren al gezet. Maar toen hij eenmaal werd opgeslokt door het nachtleven, werd hij tevens gegrepen door het dancevirus. En dat laat je natuurlijk niet meer los. Nadat hij op een party heel onschuldig zelf de microfoon had gepakt en lukraak wat geïmproviseerde teksten dropte, was dat zon succes, dat hij meteen werd gevraagd om de volgende keer terug te komen.

En vervolgens organiseerde MC V.I. ook een aantal eigen avonden, onder andere de Amsterdamse clubs The Mansion en Zebra Lounge. Dit zijn natuurlijk de ideale podia om zijn carrière te ontwikkelen.

En inmiddels is het elk weekend raak. Jimmy Woo, Players, Panama, Rembrandt, Escape, het zijn slechts een aantal hotspots van een lange lijst waar hij vaak heeft opgetreden. Daarnaast heeft hij ook een residency bij de onwijs populaire Nope is Dope partys in het hele land en worden zijn boekingen geregeld via het befaamde Rockstarz Agency. Bij dit boekingskantoor, event promotor en organisator (inderdaad van Nope is Dope) staan een aantal jonge en zeer talentvolle artiesten onder contract, denk aan Afrojack, Apster, Bassjackers, Jaimie Fanatic, Kenneth G, mc Knowledje en Quintino. Met Knowledje vormt mc V.I. ook nog het zijproject The Cornerboys, waarbij de twee mcs samen tekeer gaan.

Maar de rake woorden van mc V.I. zijn inmiddels ook bekend over de grenzen. Zo heeft hij al een aantal keren in de hotste clubs van Dusseldorf en Istanbul een compleet gekkenhuis veroorzaakt. Met deze man op het podium staat de hele dansvloer te rocken, reken maar!


2 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z